Yazdığınız mesajlara yorum veya beğeni geldiğinde bildirim almak istiyorsanız ya da diğer kullanıcılarla özel mesajlaşabilmek için lütfen Kayıt olun.

Yeni Instagram hesabımız @bingolitirafcom

Haberler

Bingöl'ün Demirci Dedeleri


Bingöllü demirci kuzen dedeler, yıllara meydan okuyor

Bingöl'de 90 yaşındaki Selim Öztürk ile 85 yaşındaki kuzeni Yaşar Öztürk, çocuk yaşta başladıkları demirciliğe halen devam ediyor.

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Çaytepe köyünde oturan ve henüz çocukken babalarının işlettiği dükkanda demirciliğe başlayan Selim ve Yaşar Öztürk, 70 yılı aşkındır demircilik yapıyor.

YÜRÜYEMEDİĞİ HALDE ATÖLYEYE GİDİYOR

Selim Öztürk, ayaklarındaki rahatsızlık nedeniyle yürüyemediği için torunları tarafından oturtulduğu sandalye üzerinde veya kucakta 20 metre uzaklıktaki evinden atölyeye taşınıyor. Geçirdiği rahatsızlık dolayısıyla konuşamayan Selim Öztürk'ün buna rağmen çalışma azmi gençlere örnek olarak gösteriliyor.

Yaşar Öztürk de torunlarının ve diğer yakınlarının işlettiği atölyede güçlerinin yettiği kadar onlara yardım ettiklerini anlattı.

YORULDUKLARINDA TORUNLARINI İZLİYORLAR

Yaşlandıkları için az çalışabildiklerine işaret eden Öztürk, yoruldukları zaman işi bırakıp torunlarının çalışmasını izlediklerini söyledi.

Balta ve kazma başta olmak üzere köylülerin talep ettiği aletleri ürettiklerini kaydeden Öztürk, "Zanaatım, vazgeçmem. Canım sağ olana kadar mesleğime devam edeceğim." dedi.