Yazdığınız mesajlara yorum veya beğeni geldiğinde bildirim almak istiyorsanız ya da diğer kullanıcılarla özel mesajlaşabilmek için lütfen Kayıt olun.

Yeni Instagram hesabımız @bingolitirafcom

0 Sizlere bir soru...
Yağmur insanlar ve diğer canlılar için çok önem arzeden bir nimettir. Yağmur olmasa su olmaz , et olmaz , bitki olmaz , meyve olmaz doğrumu? evet:)

Peki bu yağmuru bulutlardan indirmek kimin işi olabilir ?🤔
Buyrun beraber bakalım şıklara
1- Yağmur insanları tanır , onlara merhamet eder ve gıdalarını onlara yetiştirir. Bunu yapabilmesi için Yağmur bir ilim , irade , şuur , hayat sahibi , akıl olması gerekmektedir dimi Gözümüzle görüyoruz ki böyle bir şey yoktur. Bu ŞIKTA otomatikman Esbap yani sebepler ve tabiat bu yağmuru indiremez
2- İnsan yapıyor. İnsan Akıl, irade , ilim , kudret sahibidir. Lakin En ufak bir zerreye Râb olamayan bu bulutlara Rab olamaz. Çünkü eli yetişmez. Acizdir , fakirdir , ilmi bir kıldan daha incedir. Yine gözümüzle görüyoruz ki insan , Midesindeki tanzim olayını kendisi yapmadığı gibi bu yağmuruda yağdıracak bir kudret , irade , güç insanda yoktur.
3 üncü ve son şık ise. Madem Sebepler yapamıyor , Tabiat yapamıyor , Yaratılışın en üstünü İnsan yapamıyor. O halde bunu yapacak öyle bir zât öyle bir ilim öyle bir kudret lazım ki. Zerreden taa Şemse, kamere , Buluta, insana , zerreye eli yetişebilsin. Ve bunu yapan ancak Sonsuz İlim ve Kudret sahibi olmayı gerektiriyor aksi halde ne yağmuru yağdırabilirdi. Nede İnsanın Midesini tanzim edebilirdi. Ve gözümüzle görüyoruz ki O tektir. Yoksa bu düzen olmazdı. Birbirine benzer tohumdan farklı bitkilerin çıkması , insan cihazatlarının aynı yerde olması , Gezegenlerin hep aynı hızda hiç sapmadan hareket etmeleri , arının hep bal yapması gibi vs.. Ve daha triyonlarca örnek gösteriyor ki O ALLAH TEKTİR. Eşi benzeri yoktur. Ve Bunları Yapan Sonsuz İlim ve Kudret Sahibi olan ALLAH’tan başkası değildir.