Yazdığınız mesajlara yorum veya beğeni geldiğinde bildirim almak istiyorsanız ya da diğer kullanıcılarla özel mesajlaşabilmek için lütfen Kayıt olun.

Yeni Instagram hesabımız @bingolitirafcom

8 Zaten bizim evde bir Kemal Sunal filmlerinden vazgeçilmezdi, bir de önce bayat ekmeği yenmesi hassasiyetinden. Askere gittik geldik,kızkardeşim doğum yaptı, ben seni hala seviyordum, bunu korumayı kendime vazife edindim. televizyonda bok gibi haberler vardı o zamanlarda. Ülkede hiçbir şey değişmiyordu, dün bugün ve yarın aynı kötü günleri paylaşıp durduk bizim gibi orta ayar vatandaşlarla. Özal vardı rüşvet çıktı, Demirel geldi daha bir babacan tavırla soyulduk. Zaten o adamı da bir şapkasıyla hatırladık . Eskiden böyle şeyler yazarken utanıyordum, sonra sorun etmemeye başladım. Bu esnada geçen zamanın eskitemediği tek şey sen sendin, tarihin en kötü zaman dilimindeydik ve ben seni hala seviyordum. Unutmayı düşündüğüm zamanlar oldu , kusura bakma, ne yaptığımı bilmediğim dönemlerim oldu elbet, hepimizde olmaz mı böyle, bazı imkansızlıkları başarabilme arzusuyla saçmaladığımız akıl kaybı zamanlar.
Hepimizde olur böyle.
Kemal sunalın öldüğü haberini aldığımda nasıl ağladıysam ağladım ben seni kaybettiğim zamanlar. Bazı zamanların öteki zamanlara nispeten çok daha zor geçtiğini sen de bilirsin, zamanın ağır geçtiği, ezip geçtiği, acıtıp geçtiği zamanlar.
Senin hikayende de vardır elbet böyle zamanlar.
Herkese olur böyle bazı zamanlar.
Zamanla geçer sözünün geçiciliği üzerine de bir şey söylemek istiyorum sana.
Kesin ve kati bir şey "geçicilik"üzerine.
kopan parmağını avucunun içine alıp hastaneye koşan marangozdan bahsedelim az da. Yerine dikildiğinde yaşadığı kalıcı his kaybından, beton arme dikiş izlerinden ve parmaktan ayrı geçen zamanın korkusundan,acısından, kırmızısından.
zamanın benden aldıkları üzerine konuşabilmeyi isterdim seninle,
senden konuşmak bu ya.
senden hep, senden biraz, senden daima.
Bir ara kendimden de bahsetmek isterim , içinde senin olmadığın zamanlar üzerine, seni yormadan, seni kırmadan, seni eskitmeden daha da zamanla.
biliyorsun zaman eskitir insanı ve tek gençliktir zamanla geçen, çocukluk biraz da.
ya da çoğunlukla
zaman üzerine tuza basılan yaralar ya da düşünüyorum da,
içinde senin olmadığın ne çok zaman var.
zamanım var ölmek için daha.
ve yok hiç yaşamak içinde senin olduğun zamanı..
avuç içimde bende benden koparılmış bir sen hali.
yaz olsa da mevsim
beni yağ,
beni anla,
beni
artık zamana
bırak..
ma..