Yazdığınız mesajlara yorum veya beğeni geldiğinde bildirim almak istiyorsanız ya da diğer kullanıcılarla özel mesajlaşabilmek için lütfen Kayıt olun.

Yeni Instagram hesabımız @bingolitirafcom

0 Sayfada daha önce paylaşılan cinsel saldırı itiraflarıyla ilgili için birkaç şey söylemek istiyorum.
📣 Kadın erkek herkes maalesef bu tür saldırıların hedefi olabiliyor. Böyle bir durumda yapılması gereken ilk şey hiç vakit kaybetmeden mutlaka şikayetçi olmak ve fiziki deliller yok olmadan adli süreci başlatmak olmalı. Utanıyor ya da korkuyor olabilirsiniz. Tehdit ediliyor olabilirsiniz. Bu konuda kolluk kuvvetlerini mutlaka bilgilendirin ve gerekiyorsa koruma talep edin. Eğer erkenden şikayetçi olursanız ve yeterli delil varsa saldırgan her türlü tutuklanacaktır. Adalet mekanizmasının sizin yanınızda olduğunu unutmayın. Eğer aradan zaman geçtiyse ve ispatlamanın zor olduğunu düşünüyorsanız bu konuda barolardan hukuki destek alabilirsiniz. Bunlara ek olarak kadın derneklerinin (cinsel şiddetle mücadele derneği, kadın meclisleri, mor çatı vb.) çağrı merkezlerinden ücretsiz hukuki ve psikolojik destek alabilirsiniz. Aile bakanlığının alo 183 hattından da gerekli yardımları talep edebilirsiniz. Şönim'ler de sizin için var. Unutmayın, haklı olan güçlüdür. Şiddet mutlaka cezasını bulmalıdır. Sustuğunuz her olay sizi ve başkalarını mağdur etmeye devam eder. Şiddetin her türlüsüne dur demek vatandaşlık ve insanlık görevidir.
📣 Yardım alınabilecek kurum ve stk ları başkalarıyla paylaşırsanız yardıma ihtiyacı olacak kişilerin hayatını kurtarmış olabilirsiniz. Lütfen duyarlı hareket edin ve çevrenizde ihtiyacı olan kişiler varsa yukarıda saydığım yerlerden yardım almasını sağlayın. Hadi kalın sağlıcakla ✋🏼✋🏼